Charity
Благотворителност
Slider

Работа с организации с идеална цел - Про боно

Работа pro bono – каква и как?

Всеки от нас е работил безвъзмездно, било за някой роднина, познат, съсед или пък съвсем в началото на кариерата си, когато е доказвал на света, колко е специален. В основата на дейността pro bono стои същият дух, но пренесен на ниво по-големи общности.
Затова и почти всеки може да работи pro bono. Не е нужно това да бъде част от някакъв специализиран проект, можем просто да помагаме с професионалните си умения на някоя организация или на хора неформално, когато имаме време и възможност за това.

Съществуват най-различни начини да помагаме на другите. В благотворителните дейности, освен с пари, дрехи или храна, можем да се включим и като отдаваме безвъзмездно професионалните си умения.

Pro bono е словосъчетанието, което се използва, за да характеризира дейности, вършени от специалисти в определена област на доброволни начала. Произлиза от латинския израз “pro bono publico” и буквално означава: “за обществено благо”. Често срещана практика в Древен Рим, в съвременността този тип благотворителност е много разпространена, макар у нас все още бавно да набира скорост.

За разлика от доброволчеството, дейността pro bono е свързана не просто с полагане на какъвто и да е труд без заплащане, а конкретно с отдаване на специализиран такъв в услуга на нуждаещите се. С други думи, отделяне на лично време и опит за хора, които не биха могли да си позволят професионални услуги.

Извън структурите на някаква организация и тесните рамки на фирмения имидж зад дейността pro bono стои нещо съвсем простичко – желанието да помогнеш с каквото можеш и да добавиш стойност, по начина, по който го правиш всеки ден, но без да получаваш пари в замяна.

DY Designs и Про боно работата

Ние в DY designs искаме да бъде в помощ на тези, които имат нужда, но нямат възможност. В тази връзка ако имаме възможност да подпомогнем дадена ваша кауза чрез професионалните ни качества, не се колебайте да се свържете с нас. В случай че нямаме възможност поради някаква причина да помогнем, ще направим всичко възможно да Ви свържем с колега, който да Ви помогне.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart
scroll to top button